PlantenGroen, zonder groene vingers?

Groen, zonder groene vingers?

Het maakt niet uit onder welke stijl jouw interieur valt, planten horen in ieder interieur thuis. Niet alleen voor de sfeer in huis maar ook voor de kwaliteit van de lucht zijn planten een echte ‘must have’ .

Maar ken je dat gevoel dat je graag één mooie grote plant in huis wil, maar deze nog niet hebt aangeschaft omdat je geen groene vingers hebt? Ook bij mij was dit het geval, toch kwam deze eye-cather in ons interieur de “Strelitzia reginae”. Deze plant heb je vast wel eens voorbij zien komen met zijn mooie paradijsvogelbloem. Juist door grote planten in je interieur te gebruiken behoud je de rust en natuurlijke sfeer in de woning. De toevoeging van veel kleine planten in huis zorgt eerder voor een drukker en knus gevoel. 

(
Wat bij ons echt een ‘must have’ is voor de verzorging van grote planten is een watermeter. Hiermee hou je een duidelijk overzicht wanneer de plant water moet krijgen. Zelf gebruik ik de watermeter  in combinatie met vulcastrat ( professionele potgrond ) van 123planten. Daardoor is de Strelitzia een gemakkelijke plant om bij te houden. 

Vaak hoor je dat we ook in de slaapkamer veel planten moeten toevoegen voor een goede nachtrust. Hier ben ik het dan ook mee eens! Planten stralen rust uit, wie wil dit nou niet op zijn slaapkamer. Echter is dit niet bij alle planten het geval. Mensen ademen lucht in, halen de zuurstof eruit en ademen kooldioxide uit. Bij planten is dit net andersom. Daarom wordt de hoeveelheid zuurstof in de lucht groter door de aanwezigheid van planten, dit maakt het ademhalen prettiger.

Bij het omzetten van kooldioxide in zuurstof hebben planten wel licht nodig. ‘s Nachts halen de meeste planten zuurstof uit de lucht. Dit is ook de reden dat niet alle planten geschikt zijn om in de slaapkamer te plaatsen. Het proces van o.a. de bromelia’s en vetplanten werken net andersom en zijn daarom zeer geschikt voor op de slaapkamer. Ik zeg: op naar de winkel en shoppen maar!

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn werk en leuke weetjes? Volg dan de Instagram pagina van Styling bureau Knot.

x Lindy 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *